2017. október 23., hétfő

Puncs szelet (gm)

Ez a recept Citromhab oldaláról való. Nála részletes leírást található a cukormáz vagy fondant készítéséről is, a süti tetejére. Azóta egy főzős oldalon láttam egy jó ötletet, mi szerint a tölteléknek nem az akkor sütött piskótából készül a krém, hanem kész babapiskótát összetörve készül. Mind két megoldás nagyon jó.
Gluténmentes készítésnél az alapanyagok legyenek mentesek. Sütinél a lisztet és Mester Süteménylisztre cserélem!! 

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4-5 evőkanál tej
A töltelékhez:
  • 1 tésztalap
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 4-5 evőkanál eperlekvár
A sziruphoz:
  • 40 dkg eperlekvár
  • 15 dkg cukor
  • 50 ml rum
  • 50 ml víz
A mázhoz:
  • 25 dkg cukor
  • 130 ml víz
  • 1 kávéskanál 20%-os ecet
  • kevés piros vagy rózsaszín ételfesték 
A tésztát két felé vesszük, majd az egyik gombócot még megfelezzük, ezekből a kisebb gombócokból lesz az alsó és felső lap. Kinyújtjuk, sütjük mind a hármat. A vastagabb lapot összetördeljük és hozzáadjuk a mazsolát citromhéjat és kakaóport.A szirup hozzávalóit felforrósítjuk és a tésztamorzsához öntjük, majd kanállal összeverjük. Az egyik vékony lapot tálcára helyezzük, vékonyan megkenjük lekvárral, rá a kakaós töltelék, lekvár, majd a másik vékony lap. Tetejére elkészítjük a fondantot. Hagyjuk hütőben megdermedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails