Ez a recept
Citromhab oldaláról való. Nála részletes leírást található a cukormáz vagy fondant készítéséről is, a süti tetejére. Azóta egy főzős oldalon láttam egy jó ötletet, mi szerint a tölteléknek nem az akkor sütött piskótából készül a krém, hanem kész babapiskótát összetörve készül. Mind két megoldás nagyon jó.
Gluténmentes készítésnél az alapanyagok legyenek mentesek. Sütinél a lisztet és Mester Süteménylisztre cserélem!!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 4-5 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 1 tésztalap
- 2 evőkanál mazsola
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 4-5 evőkanál eperlekvár
A sziruphoz:
- 40 dkg eperlekvár
- 15 dkg cukor
- 50 ml rum
- 50 ml víz
A mázhoz:
- 25 dkg cukor
- 130 ml víz
- 1 kávéskanál 20%-os ecet
- kevés piros vagy rózsaszín ételfesték
A tésztát két felé vesszük, majd az egyik gombócot még megfelezzük, ezekből a kisebb gombócokból lesz az alsó és felső lap. Kinyújtjuk, sütjük mind a hármat. A vastagabb lapot összetördeljük és hozzáadjuk a mazsolát citromhéjat és kakaóport.A szirup hozzávalóit felforrósítjuk és a tésztamorzsához öntjük, majd kanállal összeverjük. Az egyik vékony lapot tálcára helyezzük, vékonyan megkenjük lekvárral, rá a kakaós töltelék, lekvár, majd a másik vékony lap. Tetejére elkészítjük a fondantot. Hagyjuk hütőben megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!