Csak hogy ne kelljen minden évben a receptet keresnem hosszú időt töltve ezzel feleslegesen. :))
A káposztát leszeletelem és a csalamádénál használt arányokkal és dolgokkal ízesítem, tartósítom.
2 kg leszelt fejeskáposztához:
- 300gr cukor
- 80 gr 10%-os ételecet
- 70 gr konyhasó
- 1 tk borkénpor
Ezekkel összekeverjük a káposztát és 1 éjszaka állni hagyjuk. Másnap kicsavarjuk a levét és a kicsumázott, megtisztított almapaprikát betöltjük a káposztával. Üvegekbe rakosgatjuk, minden üvegbe teszünk 1 db babérlevelet és a felöntő lével felöntjük, lekötjük és mehet a helyére a polcra.
Felöntőlé:
- 9 bögre víz
- 3 bögre ételecet (10%-os)
- 12 ek kristálycukor
- 6 ek só
- 8 gr nátrium benzoát
- 1 tk borkén
A vízet, cukrot, sót, ecetet összeforraljuk és kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a nátrium benzoátot és borként. Elkeverjük, az üvegeket felöntjük ezzel a lével, lezárjuk és kész is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!