Tészta:
- 25 dkg Mester süteményliszt vagy bármilyen gm sütiliszt
- 7 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 ek méz
- 1 kk szódabikarbóna
- 3 tojássárgája
Diós hab:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliáscukor
- 15 dkg vagdalt dió (én ledarálom, úgyis jó)
- 1 ek rizsliszt
A sárga tésztát szilikonos sütőpapíron kinyújtom, vékonyan megkenem lekvárral, rákenem a dióhabot, elegyenesítem a tésztán, majd sütőlemez hátuljára húzom a papírral együtt és 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Óvatosan, mivel mézes tészta az alap, könnyen megég!!!!
Kinyújtjuk a barna tésztát is és hasonlóképp kisütjük, hagyjuk, a lapokat kihűlni.
Krém:
- 3 dl tej
- 4 ek rizsliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
Mikor a lapok is kihűltek, betöltjük a krémmel. Alulra a barna lap, krém, majd arra a dióhabos fehér krém. (Nekem már tört rommá a dióhabos lapom, ezért nekem az vált be, hogy fordítva készítem. Dióhabos lap fejjel lefelé fordítva, sárga tésztára kenem a krémet, arra a barna lap kerül, erre egy tálca, majd egy mozdulattal megfordítom a két tálcát-mivel a sárga lapot is tálcára rakom értelemszerűen-és így már meg is van a helyes sorrend és ezzel a módszerrel mindig sikerült egyben tartanom a lapokat :) ) Egy éjszakát tartsuk hűtőben, hogy a lapok átpuhuljanak és csak utána szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!