2012. november 13., kedd

3BIT szelet


Hozzávalók:
  • 6 tojásfehérjét habosra kavarunk
  • 15 dkg cukorral
  • majd hozzáadjuk az összeszitált
  • 15dkg darált diót
  • 5dkg lisztet és
  • 2dkg zsemlemorzsát valamint 1 csomag sütőport
Tepsibe kenjük és készre sütjük, de vigyázzunk, hogy azért ne szárítsuk túl!

Krém:
  • 2 csomag vaníliás pudingport a 
  • 6 tojássárgájával és
  • 7 dl tejjel csomómentesre kavarjuk és sűrűre főzzük folytonos kevergetés mellett.
Hagyjuk kihűlni, közben megkeverjük időnként, hogy ne csomósodjon, bőrösödjön be.
  •  25 dkg puha margarint habosra keverünk
  • 20 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt vaníliás krémet. Két felé vesszük és az egyik felébe keverünk 5 dkg kakaóport.
Összeállítás:
A diós lapra kenjük a barna krémet, majd arra kerül egy réteg tejben kicsit megáztatott-szögletes-háztartási keksz. Arra a sárga krém, majd egy újabb réteg tejben áztatott keksz sor következik. A tetejére csokimázat készítünk, vagy 2 tábla tortabevonót kevés-1-2 ek. étolajjal-mikróban felolvasztjuk, homogénre keverjük és a kekszes rétegre öntjük, elsimítjuk.
Lehetőleg 1 éjszakát álljon hűtőben, hogy a keksz teljesen átpuhuljon és utána szépen szeletelhető.

Mivel van gluténérzékeny is a családban, így a diós alapban a lisztet átváltom gm lisztre(sütéshez-főzéshez verzió vagy Mix C-re) a zsemlemorzsát is kiváltom gm-re vagy elhagyom és annyival több lisztet adok hozzá. A sütőpor gm legyen, mint ahogyan majd a pudingpor is, így eddig teljesen glutén free! :) Volt, hogy sütöttem kekszet csak emiatt a recept miatt vagy legutóbb a diós alapra csak egy vaníliás krém( vagy lehet éppen a csokis is) került és arra egy kevés felvert HULALA hab, teteje megszórva kakaóporral. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails